Over de stichting

Centrale doelstellingen van de stichting zijn het onderhoud van fruitbomen in de wijk, saamhorigheid van de vrijwilligersgroep, sociale cohesie van de wijk en natuureducatie.

 

De stichting verricht snoeiwerkzaamheden aan 385 fruitbomen. Om de werkzaamheden te verrichten staat een groep enthousiaste vrijwilligersgroep klaar. Saamhorigheid is hierbij essentieel. Dit bevorderen we door groepsactiviteiten buiten de snoeiwerkzaamheden. 

 

Ieder jaar organiseren we een Oogstfeest voor de bewoners van de wijk waar we sap van al het fruit verkopen. Daarnaast kunnen ouders en kinderen ook fruit plukken en daar zelf sap van maken.

 

Vrijwilligersgroepen zijn essentieel voor de Sociale Cohesie in een woonwijk. De stichting zet zich expliciet in om hier een bijdrage aan te leveren. Dit doen we door zichtbaarheid in de wijk door middel van een jaarlijkse Oogstfeest. Hierbij zoeken we verbinding met lokale ondernemers en andere vrijwilligersorganisaties zoals Groen Verbind en project #Meedoen van het COA.

 

De stichting zet zich in voor natuureducatie. Intern betekent dit het verzorgen van cursussen en workshops voor de vrijwilligers. Stichting Landschapsbeheer Gelderland is hierbij een belangrijke partij. Daarnaast hebben we de eerste stappen gezet om  leerlingen van de basisscholen uit de wijk bekend te maken met fruitteelt, duurzaamheid en natuurbehoud.